Hjem Jobklar med seks ugers kursus – din genvej til nye jobmuligheder

Jobklar med seks ugers kursus – din genvej til nye jobmuligheder

Bliv jobklar med 6 ugers jobrettet uddannelse på Kursuscentret Campus Vejle.

Gritt Benee stod uventet uden arbejde i sommeren 2018. Derfor tog hun 6 ugers jobrettet uddannelse, som gav ny viden og et udvidet netværk. Hun blev jobklar.

Gritt Benee stod i sommeren 2018 pludselig uden arbejde. Efter 12 år måtte virksomheden, hun og hendes mand drev sammen, uventet lukke. Hendes a-kasse foreslog Frontmedarbejder-kurset på Campus Vejle. Et tilbud hun takkede ja til med det samme.

Jeg havde ikke noget job på hånden, så jeg var imellem to stole. Jeg trængte nok til et spark bagi, og det fik jeg på kurset. Det har været en positiv trædesten for mig, fortæller Gritt Benee.

Ny viden

Efter 12 års arbejde i egen virksomhed har Gritt Benee været involveret i alt fra regnskab til kommunikation, og hvor der ellers var behov for en ekstra hånd. Det har givet god erfaring med forskellige emner.

Meget af det vi lavede på kurset, har jeg siddet med på Handelsskolen og i egen virksomhed. Men der er ikke papir på det.

Kurset, Gritt Benee valgte, indeholder undervisning i engelsk, kommunikation, kontorfærdigheder og kundebetjening. Ikke alt var nyt for hende: kommunikationsteorier, engelsk sprog og dansk grammatik havde hun stiftet bekendtskab med før kurset. Alligevel ville hun ikke have undværet emnerne som en del af undervisningen.

Man lærer hele tiden. Hvis du ligesom mursten bygger din viden oven på hinanden, jamen så bliver den mere og mere solid. Det er fint at få banket rusten af og få udpenslet, hvad det egentlig drejer sig om. Lige pludselig fik sådan et begreb som girafsprog en ny betydning.”

Undervisningen gør en forskel

Især it-undervisningen har rykket noget for hende. For når både mand og søn er it-kyndige, er hjælpen altid nær. Hvis der er problemer, så skriger jeg bare, og så kommer de lige og overruler alting, og så er det lavet. Rigtig meget af det, it-underviseren Karl-Erik lærte mig, var ude i nogle afkroge af it-systemer, jeg ikke kendte.

Efter kurset ændrede særligt forholdet til it sig. Det mærkede både Gritt Benee og hendes mand, da de skulle lave en indbydelse til den årlige fødselsdagsfest.

– Det første, jeg gjorde, da vi var færdige med kurset var, at jeg gik hjem og lavede indbydelsen til vores årlige fødselsdagsfest i PowerPoint. Fordi det kunne jeg jo bare. Jeg hentede billeder fra nettet, fik dem sat ind og klippet til. Min mand var himmelfalden, for det er altid ham, der skal lave det.”

Et godt fællesskab

Frontmedarbejder-kurset varer i seks uger, hvor deltagerne er sammen fem dage om ugen. Deltagerne har derfor god tid til at lære hinanden at kende. Selvom det er måneder siden kurset sluttede, har deltagerne stadig kontakt. De har oprettet en fælles samtale på Facebooks Messenger.

Vi har sendt jule- og nytårshilsner til hinanden. Vi har bibeholdt netværket, og det er meget hyggeligt. Vi følger også hinandens jobmuligheder. Jeg har sendt jobopslag ud som andre kan søge, og de har sendt opslag til mig.

Dit næste skridt

Bliv jobklar med 6 ugers jobrettet uddannelse. Vi er klar til at give dig gode råd og vejledning til at komme i job igen. Du kan her læse mere om kurser og uddannelse som fokuserer på, at du står stærkere i jagten på dit næste job.

Læs om 6 ugers jobrettet uddannelse