Hjem Jobrettet uddannelse

Stå stærkere med 6 ugers jobrettet uddannelse

Vil du øge dine jobmuligheder med jobrettet uddannelse eller kursus for ledige? Udnyt din ret til 6 ugers uddannelse mens du får dagpenge. Du kan søge om at få uddannelsen betalt af din A-kasse eller Jobcenter.

Opkvalificering med 6 ugers jobrettet uddannelse for ledige

Er du blevet ledig, kan du benytte din ret til 6 ugers jobrettet uddannelse. Du kan opkvalificere dig inden for dit fag, eller prøve nye veje til dit næste job.

Krav til dig

For at få 6 ugers uddannelse, er der en række regler du skal opfylde. Du skal have været til en samtale med din A-kasse senest 14 dage efter første ledighedsdag. Derudover skal du have været til en samtale på dit lokale Jobcenter. Kurset eller uddannelsen skal ligeledes være på den nationale positivliste og godkendes af din A-kasse. Positivlisten indeholder kurser og uddannelser indenfor forskellige erhvervsområder, hvor mulighed for varig beskæftigelse er gode for ledige personer. Du finder listen her.

Under de 6 ugers uddannelse eller kursus modtager du uddannelsesydelse. 

Spørgsmål og svar om 6 ugers jobrettet uddannelse

Hvad er 6 uger jobrettet uddannelse?

6 ugers jobrettet uddannelse er kurser og uddannelsesforløb målrettet ledige. Formålet er, at øge dine muligheder for at få et job indenfor brancher, hvor der er gode beskæftigelsesmuligheder. 

Du kan vælge kurser og uddannelse fra den nationale positivliste. Eneste krav er, at du skal vælge indenfor samme erhvervsgruppe.

Har du været ledig i sammenlagt 5 uger og har ret til dagpenge, kan du søge om 6 ugers jobrettet uddannelse hos din A-kasse.

Er du i en opsigelsesperiode?
Har du mulighed for, at begynde din jobrettet uddannelse med det samme. Kontakt din A-kasse og hør om dine muligheder.

Frist for at afslutte dit uddannelsesforløb
Din alder har betydning for, hvornår forløbet skal være afsluttet. Reglerne er: 

  • Under 25 år: Inden for de første 6 måneder af din ledighed.
  • Over 25 år: Inden for de første 9 måneder af din ledighed.
Hvem kan tage 6 ugers jobrettet uddannelse?

Jobrettet uddannelse er målrettet:

  • Ufaglærte som har afsluttet folkeskolen og måske en gymnasial uddannelse.
  • Faglærte som har en erhvervsuddannelse som f.eks. kontorassistent, butiksassistent, indkøbsassistent eller lignende erhverv.
  • Faglærte som også har en kort videregående uddannelse.

Har du en højere uddannelse som f.eks. bachelor eller kanditat, kan du ikke søge om jobrettet uddannelse. Du har dog mulighed for at søge den regionale uddannelsespulje.

Hvordan tager man 6 ugers jobrettet uddannelse?

Du kan kontakte os og få råd og vejledning til dine 6 ugers jobrettet uddannelse. Du kan også snakke med din A-kasse og dit Jobcenter om dine ønsker og muligheder for uddannelse.

Den nationale positivliste

Der er lavet en liste med uddannelser du kan tage som 6 ugers jobrettet uddannelse. Listen hedder positivlisten. Du kan frit vælge relevante kurser fra listen, så længe de er inde for samme erhvervsgruppe. Du kan løbende tilmelde dig kurser inden for den valgte erhvervsgruppe. Kurserne kan samlet have en varighed på op til seks uger.

Det er din A-kasse, som godkender dit forløb og Jobcentret som betaler for din deltagelse.

Hvad er den nationale positivliste?

I forbindelse med 6 ugers jobrettet uddannelse, er der regler for hvilke uddannelsesmuligheder du kan vælge. På positivlisten finder du en oversigt på kurser og uddannelser inden for brancher, hvor der er mangel på arbejdskraft og hvor der er gode chancer for, at komme i job efter endt uddannelse. 

På positivlisten finder du udvalgte AMU-kurser, enkeltfagskurser og kurser på akademiniveau.

Hvor kan du finde positivlisten?

Her finder du positivlisten gældenden for 6 ugers jobrettet uddannelse. 

Positivlisten

Hvordan søger du jobrettet uddannelse?

Ønsker ud at deltage på vores 6 ugers jobrettet uddannelse udfylder du ansøgningen, som der er link til ved hvert kursus. Ansøgningen er klar til, at du kan sende den til din A-kasse. Vi har udfyldt den med vores oplysninger på forhånd.

Det er din A-kasse som skal godkende din deltagelse på kursus eller uddannelse.

Hvad med økonomien?

Mens du deltager på kursus eller uddannelse modtager du uddannelsesydelse fra din  a-kassen.

Har du mere end 24 km mellem dit hjem og uddannelsesstedet, har du mulighed for at søge om befordringsgodtgørelse hos din A-kasse.

Dine kurser og uddannelse

Vælg mellem forskellige kurser og uddannelsesforløb, hvoraf flere er at finde på den regionale positivliste eller den nationale positivliste. Det er forløb som fokuserer på dig og dine jobmuligheder, så du står stærkere til dit næste job. Forløbene er tilpasset, så de passer til de 6 ugers jobrettet uddannelse du har ret til.

Frontmedarbejder

Med et intensivt kursusforløb som frontmedarbejder, bliver du klædt på til at være firmaets ansigt udadtil som den første, der mødes af kunder, gæster og samarbejdspartnere både ved besøg, møder, indgående opkald etc. Kurset giver dig værktøjerne, evnerne og selvtilliden til at søge et job i en lang række brancher.

Læs om frontmedarbejder

Mit næste job

Hvordan skal dit næste job se ud? Er du i tvivl om i hvilken retning du skal gå? Deltag på kurset Mit næste job og bliv guidet i den rigtige retning til dit drømmejob.

Læs om mit næste job

IT-kørekort Office 2019

Vil du gerne have løftet dine computerfærdigheder? Med et IT-kørekort kommer du hele vejen rundt i Word, Excel, PowerPoint og mailprogrammet Outlook. Og hastigheden er tilpasset alle, så der er ingen, som falder af i svinget.

Læs om IT-kørekort

Grundlæggende IT

Grundlæggende IT er et pakketilbud til dig, som vil styrke dit kendskab til tekstbehandling, regneark, Power Point-præsentationer og mange andre IT-kompetencer.

Læs om grundlæggende IT

SAP for indkøb, salg og lager

Få styr på SAP, som mange virksomheder bruger som en integreret del af salg, indkøb og lagerfunktioner.

Læs om SAP kursus for ledige

Grundlæggende ledelse

I den grundlæggende lederuddannelse udvikler du både dine faglige og personlige ledelseskompetencer. Du får en solid værktøjskasse med praksisnære ledelsesværktøjer, som du drager stor nytte af i dit kommende job.

Læs om grundlæggende ledelse

Fjernundervisning

Ønsker du at forbedre dine kompetencer hjemmefra? Med fleksible AMU IT kurser kan du dygtiggøre dig via din computer hjemmefra. Du bestemme selv hvornår på dagen du vil have fjernundervisning. Får du brug for hjælp, er dygtige undervisere kun et klik væk. 

Læs om fjernundervisning

Kontakt os

Vi vil meget gerne hjælpe dig, hvis du har spørgsmål til kursusindhold eller har brug for hjælp til at bestille et kursus. Du får nemt kontakt til os via telefon eller mail.

72 16 28 30
kurser@campusvejle.dk