Hjem VINGSTED hotel & konferencecenter – FN’s Verdensmål i øjenhøjde

VINGSTED hotel & konferencecenter – FN’s Verdensmål i øjenhøjde

Vingsted Centrets medarbejder deltager på AMU kurser Vejle

VINGSTED hotel & konferencecenter implementerer udvalgte verdensmål i virksomheden. Det sker med hjælp fra kurset ”Verdensmål på virksomhedsniveau.”

For VINGSTED er det vigtigt at forholde sig til det, kunderne efterspørger. FN’s 17 verdensmål er blevet en del af den globale dagsorden, og derfor har verdensmålene også fået plads i virksomhedens strategi 2020.

De forskellige medarbejderfunktioner på VINGSTED møder gæsterne løbende igennem deres ophold. Fra den første velkomst i receptionen, til dagens måltider, i løbet af dagens aktiviteter og til rengøringen på værelserne. Alle steder kan gæsterne stille spørgsmål til, hvordan virksomheden forholder sig til FN’s verdensmål. Og alle steder skal spørgsmålene mødes med et konkret svar – uanset hvilken afdeling og hvilken medarbejder de spørger.

Kurset ”Verdensmål på virksomhedsniveau” er udviklet i samarbejde med Kursuscentret Campus Vejle. Hos VINGSTED har kurset fokus på de tre verdensmål, der er udvalgt af virksomheden selv. Målet er, at alle medarbejdere får en forståelse for de 17 verdensmål og får noteret en række konkrete idéer til, hvordan målene kan implementeres i virksomheden.

Konkrete forslag til verdensmål i virksomheden
Kurset har en varighed på to dage. I løbet af tre omgange kommer alle medarbejderne på kursus. På kurset bliver alle 17 verdensmål gennemgået. Hovedtiden af kurset bliver dog brugt på at fordybe sig i de tre verdensmål, som VINGSTED har udvalgt.

4: Kvalitetsuddannelse

6: Rent vand og sanitet

12: Ansvarligt forbrug og produktion

For hvert mål bliver det diskuteret, hvad virksomheden allerede gør, hvor de er stærke, og hvor der er plads til forbedring. Hver diskussion udmunder i konkrete forslag til, hvordan verdensmålet kan implementeres hos VINGSTED.

Del af medarbejderudviklingsstrategi
VINGSTED afholder medarbejderkurser en gang om året. Hvert kursus tager udgangspunkt i en konkret udfordring, der indgår i virksomhedens strategi. Kurserne bliver typisk gennemført i februar måned, hvor der er mest plads kalenderen og derfor mulighed for at sætte fokus på medarbejderudvikling i virksomheden. Alle medarbejdere er af sted på kurset, hvor de arbejder i grupper på tværs af afdelinger.